Meelopen op Gerrit Rietveld

Het is weer de tijd van het jaar dat in veel gezinnen in Nederland alles draait om die ene vraag: naar welke middelbare school gaat ons achtste jaars volgend schooljaar? Er zijn de gebruikelijke bronnen van informatie: website bekijken, brochures lezen, informatieavonden bezoeken. VMBO-school Gerrit Rietveld pakt het anders aan: het kind kan een middag meelopen.

Deze week was de eerste van vijf meeloopmiddagen. In totaal zo’n 45 achtste jaars stapten ietwat onwennig de school binnen en maakten kennis met werken in de keuken en het timmeren van een vogelhuisje en leerden wat het vak Mens en Maatschappij precies inhoudt. En het bleef niet alleen bij luisteren en kijken; ze moesten ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zoals Isa (foto)die haar zelf getimmerde vogelhuisje toont.

Er komen nog vier meeloopdagen op SG Gerrit Rietveld. Aanmelden kan via de website: rietveld.psg.nl. Daar kun je ook vast rondkijken via de Online Open Dag. Het echte Open Huis is 26 januari, onder voorbehoud van coronamaatregelen.