Melkwegbrug vertoont weer kuren

Gebruikers van de Melkwegbrug haalden vrijdag 24 juni opgelucht adem. Na een week van onderhoudswerkzaamheden en stremming was de brug voor voetgangers, fietsers en brommers weer in gebruik. Maar niet voor lang want dinsdag 28 juni, vier dagen later, is het opnieuw raak. Monteurs van verschillende bedrijven deden hun best om de brug weer in het gareel te krijgen.

Wat er aan de hand is, legt Henk Bosma, voorzitter van de watersportvereniging uit. Bosma: ‘De gemeente is bezig om een heel nieuw draaimechanisme in de brug te plaatsen. Noodzakelijk omdat onderdelen van het oude systeem niet meer te leveren zijn. De verwachting is, dat de problemen dan verholpen zijn’. Hoe lang dat gaat duren, is nog onbekend.

Omwonenden signaleerden al dat de brug vorige week na de werkzaamheden niet definitief was hersteld. De laatste maand ging de brug slechts aan één kant open. Die situatie is gebleven. Bosma: ‘Daarmee is in ieder geval de doorvaart gegarandeerd van boten met een maximale breedte van 9 meter’. Inmiddels zijn de noodwerkzaamheden afgerond. De brug is weer toegankelijk.