RTV Purmerend.nl

Met ondersteuning van de bibliotheek solliciteren

Maandelijks organiseert de bibliotheek bijeenkomsten waar zoekenden elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen te delen, contacten te leggen en tips en ervaringen uit te wisselen. Tijdens corona is Bibliotheek Waterland hiermee online doorgegaan met de walk en talk bijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 1 april. Centraal staat het aanbod van gratis online trainingen, Skills Town, bedoeld om sollicitatie vaardigheden aan te leren of te verbeteren.  

In het aanbod van de Skills Town trainingen zitten persoonlijkheidstesten, kerntyperingstesten en assessments. Allerlei instrumenten die werkgevers tegenwoordig veelvuldig inzetten voor het testen van potentiƫle sollicitanten. Des te belangrijker is het dat jouw cv laat zien over welke kwaliteiten en vaardigheden je beschikt en wie de persoon achter het cv is. Om goed beslagen ten ijs te komen, kan iedereen vast oefenen met bijvoorbeeld een assessmenttest.

Walk en Talk biedt ook ondersteuning bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Heb je een brief klaarliggen maar twijfel je over de inhoud? Mail dan je brief naar walkentalk@bibliotheekwaterland.nl

Voor de bijeenkomst van 1 april van 10 tot 11 uur is aanmelden verplicht via email walkentalk@bibliotheekwaterland.nl Na deze bijeenkomst is er weer iedere 1e donderdag van de maand een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Deelname is gratis.