Mick Smits wordt nieuwe hoofdredacteur RTV Purmerend

Presentator Mick Smits (23) wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Purmerend. Dat heeft de lokale omroep van Purmerend en Beemster bekendgemaakt. Smits is al jaren programmamaker bij RTV Purmerend en is ook recent aangesteld als voorzitter van Fight Cancer Purmerend-Beemster.

Mick Smits zal per 1 juni aantreden als nieuwe hoofdredacteur. Hij wordt de opvolger van Lars van der Manden, die vindt dat het na zeven jaar tijd is voor een nieuw gezicht met een nieuwe visie en nieuwe ambities. “We zijn blij dat Mick Smits de rol van hoofdredacteur op zich wil nemen”, meldt het bestuur van RTV Purmerend. “Tot 1 juni zullen de verschillende activiteiten die Lars als hoofdredacteur uitvoert aan Mick worden overgedragen. Het bestuur wenst Mick veel plezier en succes!”

Smits is enthousiast over zijn nieuwe functie bij de lokale omroep. “Als RTV Purmerend doen we op veel manieren verslag. Van radio tot televisie en van artikelen tot podcasts. Het is een bijzondere eer en grote uitdaging dat ik deze groep vrijwilligers mag begeleiden. Ik wil me vooral gaan inzetten op het gebied van talentontwikkeling en persoonlijke contact met vrijwilligers.”

Foto: Zoë Oerlemans