Minderjarige overvaller tankstation krijgt werkstraf

Een inmiddels 17-jarige uit Opmeer is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De jongen pleegde op 14 juli 2021 een overval op een tankstation aan de Edisonweg in Purmerend. De medeverdachte van 18 jaar uit Medemblik moet nog voor de rechtbank verschijnen.

Woensdagavond 14 juli is het een komen en gaan van politieagenten op industrieterrein De Baanstee. Er is rond 20.20 uur een overval gepleegd op een tankstation aan de Edisonweg, waarna het hele gebied wordt uitgekamd door de politie. Ook werd een politiehelikopter ingezet. De zoektocht leverde aanvankelijk niets op, maar een dag later werd een 16-jarige jongen uit Opmeer aangehouden. Weken later maakte de politie bekend dat ook een tweede verdachte is aangehouden. Deze tweede verdachte is een 18-jarige man, die eveneens woonachtig is in West-Friesland.

Bewezen

De zaak van de inmiddels 17-jarige verdachte is voor de rechtbank gekomen. De rechter acht het bewezen dat verdachte de gewapende overval heeft gepleegd. De rechtbank veroordeelt de jongen tot jeugddetentie van 15 dagen - gelijk aan het voorarrest -, een gebiedsverbod en een werkstraf van 180 uur. Bij het niet naar behoren verrichten van de werkstraf kan deze straf omgezet worden naar een vrijheidsstraf van 90 dagen, zo benadrukte de rechter.

De zaak van de 18-jarige verdachte uit Medemblik is door de rechtbank nog niet behandeld.

Foto: Inter Visual Studio / Arjan Tushuizen