Mohad Zaoudi baalt van KNVB: “Staan riant bovenaan, maar geen perspectief”

Purmerender Mohad Zaoudi is AFC’er in hart en nieren. Hij keerde afgelopen zomer terug bij zijn club om de zaterdag 1 te gaan trainen. Het huwelijk blijft echter beperkt tot één seizoen, al had Zaoudi langer willen blijven. “Als we kampioen worden, hebben we er niks aan”, vertelt de voormalig trainer van ZOB in het programma Purmerend Sport bij RTV Purmerend.

De KNVB besloot aan het begin van het seizoen dat AFC en Koninklijke HFC niet mochten promoveren naar de eerste klasse. Beide clubs hebben namelijk al een zondag-elftal in de tweede divisie. “We wisten helemaal niks van die nieuwe regels. Via de media moesten we te horen krijgen dat we niet mogen promoveren. Dat is echt zonde, want we hebben een goed elftal met veel talent. We staan riant bovenaan in de tweede klasse, maar er is geen perspectief.”

Verwachte leegloop

Door de nieuwe regelgeving verwacht Zaoudi een leegloop bij AFC. “We hebben een aantal leuke talenten, die al meedoen bij het eerste. Voor die jongens wordt het straks een probleem als zij niet bij het eerste mogen spelen. De tweede klasse is namelijk een te laag niveau voor die gasten. De kans wordt groot dat zij dan zullen vertrekken.”

“Er zitten op dit moment vier jongens in mijn selectie tegen het eerste aan”, vervolgt Zaoudi. “Een paar vallen vaak al in, zoals Soufiane Hetli en Julian van der Greft. Het zou fantastisch zijn als je twee à drie jongens per seizoen aan het eerste kan toevoegen. Spelen met eigen jeugd in de tweede divisie zou het mooiste zijn.”

Zunderdorp

De Purmerendse trainer gaat aan de slag bij HBOK (Het Begon Op Klompen) in Zunderdorp. “In mijn periode bij Zwaluwen 30’ en ZOB heb ik al vaak mooie wedstrijden tegen ze gespeeld. De club ken ik goed en er hangt altijd een gezellige sfeer. Presteren is belangrijk.” Zaoudi verwacht dat HBOK zich handhaaft in de eerste klasse.

Woensdagavond  spreken Arno van der Breggen en Milton Pus in Purmerend Sport met hordenloopster Maayke Tjin A-Lim.