Na de Vuelta nu ook de Giro voor wielrenner Julius van den Berg

Voormalig Purmerends sportman van het jaar wielrenner Julius van den Berg was verleden week vrijdag actief in de E3 Saxo Bank Classic. Samen met onder andere zijn trainingsmaat Niki Terpstra zat hij in de vroege kopgroep, die tot een voorsprong van 3 minuten kwam.

RTV Purmerend sprak hem afgelopen weekend. "Het ging wel goed. Ik mis nog wat wedstrijd hardheid, maar het was leuk om weer eens in de vroege vlucht te zitten", aldus van den Berg.

De voormalig Purmerends sportman van het jaar is ook blij met de aangescherpte veiligheidsmaatregelen, zoals de veiligheidstotems bij verkeersobjecten. "Ik vind het heel goed dat ze zulke veiligheidsmaatregelen nemen. Het wielrennen is al gevaarlijk genoeg en met dit soort maatregelen wordt het een stuk veiliger." Van den Berg was vorig jaar ook deelnemer in de Ronde van Polen waarin toen het zware ongeluk met Fabio Jakobsen gebeurde.

Over de rest van het seizoen vertelde de geboren Purmerender en momenteel inwoner van Amsterdam, dat hij misschien nog een aantal klassiekers rijdt en dan in ieder geval  in mei naar de Giro gaat. En dat zou dan zijn tweede grote ronde worden na afgelopen jaar de Vuelta gereden te hebben. Het in Italië zo geliefde roze, draagt hij al omdat dit kleuren van zijn team zijn.

Afgelopen november na de Vuelta werd van den Berg geïnterviewd in Purmerend Sport.

Beluister het interview hieronder: