Na drukke maanden komt er rust voor Menno Leeflang van Flying Petrels

Voor de honkballers van de Flying Petrels zit het seizoen er op. Het eindigde met een vierde plaats in de tweede klasse na een overwinning op Boekaniers. Wij kijken met coach Menno Leeflang terug op het afgelopen seizoen en vooruit.

“Er was een goede onderlinge sfeer tijdens de wedstrijd en het hielp dat Vennep Flyers verloor, daardoor werden wij vierde”, omschrijft Leeflang de ruime overwinning op Boekaniers: 6-1. “Ons doel was om mee te kunnen doen met de top-drie. Dat is aardig gelukt, zeker als je bedenkt dat we alle onderlinge partijen met Bears (tweede) en Thamen (derde) wonnen. Al had er wel meer ingezeten.”

Als oorzaak daarvan noemt Leeflang de overvolle competitie. Tex Town Tigers uit Enschede werd toegevoegd aan de Noord-Hollandse poule met tien teams. Dat leidde tot veel wedstrijden doordeweeks. “Daar hadden we te weinig rotatie voor in onze selectie. Als je bedenkt dat we slechts één wedstrijd in de avond wonnen, terwijl het in de weekenden andersom was (slechts een verloren). Dan baal je wel.”

Nieuwe selectie

De selectie voor volgend jaar is nog alles behalve zeker, duidelijk is wel dat hij niet intact zal blijven. Drie spelers twijfelen of ze wel door willen gaan, eentje stopt sowieso en een ander heeft aangegeven graag te willen komen. “Ik ben nog wel in gesprek met nieuwe spelers, al heeft een verleden bij de Petrels wel mijn voorkeur. Mijn ambitie is om binnen nu en twee jaar te promoveren naar de eerste klasse. Dan helpt het niet mee dat drie spelers twijfels hebben.”

Tekst gaat verder onder de video.

Jeugd

Een stip aan de horizon voor Leeflang is de oudste jeugd. De junioren werden afgelopen jaar getraind door Boris de Voos en Dave Leeflang, allebei spelers uit het eerste. “Ze hebben onder hun leiding wel de juiste stappen gezet, maar die jongens zijn nog niet op het gewenste niveau. Als ze zich kunnen ontwikkelen in de winter, dan kunnen ze volgend jaar de eerste stapjes maken.”

Nieuw veld

Positieve opsteker voor de jeugd is de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Petrels had op dezelfde plek wel een veld met gravel, maar daar had onkruid vrij spel. “Van Spurd mochten we geen onkruidsspray meer gebruiken en kon het gemakkelijk gaan woekeren. We zijn daarom extra blij dat de aanleg van het nieuwe veld naar voren is gehaald. We kunnen daar vanaf komend seizoen op gaan spelen.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Chinouk van Koningsbruggen. Zij is speelster bij de dames 1 van Mixed Hockey Club Purmerend. Purmerend Sport is tussen 19:00 en 20:00 uur te kijken en beluisteren bij RTV Purmerend.