Naar school én werken aan het Kooimanpark

Het was al aangekondigd dat de renovatie werkzaamheden aan het Kooimanpark op 15 september zouden beginnen. Verantwoordelijk wethouder Eveline Tijmstra (CDA) zorgde met haar aanwezigheid voor een feestelijk tintje. Zij presenteerde de plannen voor de nieuwe inrichting en bedankte speciaal de leerlingen van het Jan van Egmond Lyceum voor hun inzet daarbij. Tijmstra: “De leerlingen verdienen alle complimenten voor de mooie ideeën die zij hebben ingebracht”. 

Het was aardrijkskunde lerares Maxime Eman die haar leerlingen uit 6 VWO motiveerde om oplossingen te bedenken voor het grootste probleem van het Kooimanpark; de wateroverlast. Daar bleef het niet bij. De leerlingen wilden ook graag dat sportactiviteiten, georganiseerd door de school, in het park plaatsvinden. Tevens bedachten ze een ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Mees Soepnel, Zahra Menguellati en Nikki van Ravenswaaij tonen zich blij verrast dat een aantal van hun ideeën terug te vinden is in het definitieve ontwerp. Ze hebben een duidelijke mening over de nieuwe inrichting. “Het is mooi dat het park een plek wordt waar iedereen zich thuis voelt”. 

Ook andere omliggende scholen waren uitgenodigd voor de feestelijke aftrap. Zij kregen van wethouder Tijmstra elk een krat planten voor het nodige groen.