Najaarskermis in Purmerend; kermisexploitanten schenken aan Rotary

Na twee jaar afwezigheid is de kermis terug in Purmerend. Van 13 tot en met 17 oktober staat de najaarskermis op de Schapenmarkt, in de Markthal en op het plein voor de hal. Kermisexploitanten hebben €2.750 ingezameld en geschonken aan de kerstpakkettenactie van Rotary Club Purmerend.

Breakdance, El Mundo, Mini Cars en meer. Woensdag 13 oktober om 13.00 uur ging de eerste kermis in jaren weer open. Verspreid over het kermisterrein in de Purmerendse binnenstad staan 25 attracties opgesteld. Vanaf maandag 11 oktober is gestart met de opbouw van de kermis. Alle parkeerplaatsen op de Schapenmarkt zijn komen te vervallen. Volgens de gemeente blijven er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. ‘‘Gedurende de kermis zijn parkeergarages Claxonate en Eggert gewoon bereikbaar.’’ De taxistandplaats op de Schapenmarkt verhuisd tijdelijk naar het Looiersplein.

Geld voor kerstpakketten

Kermisexploitanten konden tijdens de najaarskermis in Edam-Volendam kosteloos gebruikmaken van het evenemententerrein aan de Purmerenderweg P. Als dank hebben de exploitanten €2.750 ingezameld. Het bedrag is tijdens de opening van de najaarskermis geschonken aan de Purmerendse rotary. Die zal het bedrag gebruiken voor hun aankomende kerstpakkettenactie.

Foto: Han Cozijn

Boeren blokkeren N235 en N247 met tientallen trekkers en hooibalen