Nancy Bakker ontvangt Femme-Award

Nancy Bakker van ‘Bij Moeders in de Kosterij’ in Middenbeemster heeft uit handen van Astrud Wildschut van D66 Purmerend/Beemster de Femme-Award 2023 ontvangen.

Voor de zesde maal op rij reikte D66 tijdens internationale Vrouwendag deze award uit aan een vrouw die iets betekent heeft voor de gemeenschap waarin ze leeft. Iemand die strijdvaardigheid en solidariteit hoog in het vaandel heeft staan. Omdat dit jaar het thema ‘Onbeperkt Leefbaar’ was, kwam de politieke partij unaniem uit bij de initiatiefneemster en uitbaatster van Bij Moeders in de Kosterij: Nancy Bakker.

Het getal 8

Een prachtig initiatief in een dito locatie op de Buurt in Middenbeemster. Waar bewoners met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt tot ontplooiing kunnen komen. Waar tal van bewonersinitiatieven een plek krijgen en streekproducten ruimte in de schappen vinden. Kortom: het voorbeeld bij uitstek van een sociale onderneming. 

Nancy was zichtbaar onder de indruk en trots op deze unanieme nominatie. “Acht is mijn getal. 8 maart, Vrouwendag, maar ook mijn verjaardag en ik woon op nummer 8. Dankzij de inzet en het enthousiasme van heel veel mensen om me heen kan dit initiatief gerealiseerd worden.”

Foto's: Geert Heikens