Nationale Voorleesdagen in Purmerendse en Beemster bibliotheken

Woensdag 25 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen. Er zijn dan ook in Purmerend en Beemster allerlei activiteiten in de bieb. Voorlezen is voor kinderen erg belangrijk, het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Rond het beste prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte zijn er verschillende activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Waterland.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zoeken kinderen van vier tot en met zes jaar tijdens de openingstijden in alle vestigingen gekleurde dozen. Zo ontdekken zij waar een feestje mee is te bouwen. De laatste dag van de Nationale Voorleesdagen is zaterdag 4 februari. Alle activiteiten zijn gratis, aanmelden via de website van de bieb is wel verplicht. Adressen en openingstijden staan op www.bibliotheekwaterland.nl.

Voorlezen helpt de ontwikkelig van kinderen. Er zijn daarom in de bieb regelmatig voorleesactiviteiten voor kinderen, ouders en grootouders. Kinderen tot zes jaar kunnen altijd gratis lid van de Bibliotheek worden Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen zij tijdelijk een voorleesknuffeltje cadeau. De bieb heeft veel activiteiten tijdens de Voorleesdagen.

Versieren voor feestje

Er is een feestje in de bieb vanwege de Voorleesdagen. In Purmerend kunnen kinderen van twee tot en met zes jaar daarom woensdag 25 januari en vrijdag 3 februari hun eigen feestslinger en taartbordje versieren. Steeds van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Voorlezen uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’

Woensdag 25 januari zijn er in Purmerend en Beemster voorleesbijeenkomsten ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Louis en Annelies maken er met liedjes en muziek voor kinderen van vier tot en met zes jaar een feestje van. Eerst om 14.15 uur in Beemster en 15.30 uur in Purmerend.

Muziek op schoot

Zaterdag 28 januari verzorgt Diana Veldkamp een muzikale reis. Samen muziek maken is net als voorlezen leuk én goed voor de (taal)ontwikkeling. Voor kinderen van twee tot en met vier jaar. In Purmerend een uur vanaf 10.00 uur en in Beemster vanaf 11.00 uur.

Workshop gezonde traktaties

Zondag 29 januari maakt Wanda van The Tasty Kitchen met kinderen vanaf twee tot en met zes jaar een gezonde traktatie. In Purmerend van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Op de foto met Maximiliaan

Woensdag 1 februari kunnen kinderen in het Beemster OntdekLAB een rol spelen in ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Ook kunnen ze op de foto voor een zogenoemd green screen. Voor kinderen van vier tot en met zes, van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Voorstelling

Zaterdag 4 februari is er voor kinderen van twee tot en met zes jaar de voorstelling ‘Taart voor tijger’ met slingers en taart. Muziek en grappige dierenpoppen maken deze vrolijke voorstelling compleet. De voorstelling begint 14.00 uur en is 14.45 uur afgelopen.

Foto: Evert Ruis