Natuurgids geeft lezing over insecten

Wie meer wil weten over het belang van een aantal insectensoorten voor de natuur kan dinsdagavond 23 januari naar een lezing in Purmerend. Kenner van insecten Ronald Adams deelt met veel beeldmateriaal zijn kennis over wespen, bijen, hommels, mieren, vliegen en muggen.

Bijen zijn bestuivers, deze insecten zijn echter niet de enige insectensoort die dat doet. Hij gaat in op het belang van de insecten, bijvoorbeeld over het nut van wespen. Adams: ‘Het is een lezing plus een soort van les, want na mijn verhaal weet je het verschil tussen een wesp en een zweefvlieg.’ Als onderdeel van zijn lezing is ruime gelegenheid om vragen te stellen. 

Vooraf aanmelden

De lezing begint dinsdag 23 janauri om 20:00 uur. De locatie is de Natuurloods op het schooltuinencomplex aan het Trimpad in de wijk Wheermolen. Het is noodzakelijk dat belangstellenden zich voor dinsdag 16 januari aanmelden. Dat kan via Ben Mesman van IVN Waterland: e-mail b.j.mesman@gmail.com of telefoon 06 18 22 73 40. IVN-leden en donateurs hebben gratis toegang, anderen betalen 3,50 euro. De lezing is een initiatief van IVN Waterland.

Beeld: Iris Voorloop