Nederlands kampioene driebanden: "Dit is eigenlijk niet mijn spelletje"

En ineens was ze daar in de biljartwereld: Trudy Huisenga- Horstman uit Middenbeemster. Begin deze maand werd ze kampioen NK driebanden klein klasse 2. Een opvallende prestatie als je bedenkt dat ze nog maar een aantal jaar biljart en door een blessure geruime tijd uitgeschakeld is geweest. De Beemsterling zit nu in de voorbereidingen voor het NK libre.

Wil je met mij een balletje stoten? Dat is de vraag die Huisenga- Horstman acht jaar geleden kreeg van haar man. Ze zei ja en de twee gingen samen biljarten. En toen is het balletje gaan rollen, vertelt de kampioene in de uitzending van Purmerend Sport. "Al het begin is natuurlijk moeilijk, maar het principe is voor mijn gevoel heel simpel. Toen ik het een beetje onder knie kreeg, werd ik al snel beter dan mijn man."

En van het een kwam het ander; ze mag zich nu Nederlands kampioen driebanden noemen. "Maar dit is eigenlijk helemaal niet mijn spelletje. Ik heb veel meer met libre."

Goed gevoel

De kampioene verwacht dan ook veel van het NK libre aankomend weekend. "Ik wil niet naast mijn schoenen lopen, maar ik heb al veel gewonnen. Vanaf september volg ik lessen en de groei is er nog steeds. Ik heb er een heel goed gevoel over."

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en dit keer Wesley Dekker met Paul Sprengers. De Purmerendse coach vertelt over het seizoen van Wherevogels. Purmerend Sport begint om 19:00 uur op RTV Purmerend.

Foto: Geert Heikens