Nieuw clubhuis Rugby Club Waterland officieel geopend

Het nieuwe complex van Rugby Club Waterland is zaterdag 28 augustus officieel geopend. De opening is tevens een symbolisch moment; het oude bestuur rond daarmee haar taken af en draagt de sleutel over aan het nieuwe bestuur.

De rugbyvereniging liet de ingebruikname van het gebouw niet ongezien voorbijgaan. Zo werden 28 augustus onder andere een toernooi en meerdere demonstraties georganiseerd. Om 14.45 uur was het tijd voor de officiële opening. Er werd een lint in de kleuren van de club doorgeknipt en het oude bestuur gaf een symbolische sleutel aan het nieuwe bestuur. Namens de gemeente Purmerend was verantwoordelijk wethouder Mario Hegger aanwezig.

Ambitie

Het bouwen van de moderne accommodatie sluit aan bij de aspiraties van de club. ‘‘Als nieuw bestuur hebben we de ambitie uitgesproken om de grootste rugbyclub van Nederland te worden’’, vertelt Jelle Hofman, een van de kersverse bestuursleden. ‘‘De nieuwe accommodatie biedt ons een solide basis om onze doelstellingen te behalen.’’

Parallel aan het nieuwe clubgebouw van Rugby Club Waterland staat Sporthal De Beuk. De herinrichting van het sportcomplex aan de Van IJsendijkstraat werd in oktober 2016 ingeluid met de eerste paal van de multifunctionele sporthal. Het clubhuis van de Rugbyvereniging vormt voor de gemeente een vervolgstap.

Bekijk hieronder onze fotoreportage van de opening:

Foto’s: Han Cozijn