RTV Purmerend.nl

Nieuw college zet in op wonen, een sterke samenleving en grenzen aan binnenstedelijke bouw

Vier partijen, Stadspartij-Beemster Polder Partij, PvdA, CDA en Ouderenpartij AOV, presenteren halverwege maart het nieuwe coalitieakkoord. De partijen laten in een memo weten dat ze inzetten op drie hoofdthema’s; namelijk wonen, een sterke samenleving en leefbaarheid. 

Woordvoerder van de onderhandelende partijen, Bert Meulenberg (Stadspartij/BPP), geeft een toelichting. Meulenberg: ‘Onder leefbaarheid verstaan we naast het groen in de wijken ook de structuur van verkeer en vervoer en het aantal nieuwbouw woningen. Dat laatste willen we in het vervolg beoordelen op de gevolgen voor de leefbaarheid in wijken’. 

Meulenberg staat achter de nieuwe woningbouw plannen, zoals die voor het Waterlandkwartier, maar voegt eraan toe dat daarmee de grenzen wel zijn bereikt. Meulenberg: ‘ Purmerend zit aan de grenzen van wat er binnenstedelijk gebouwd kan worden. Dat hebben verschillende politieke partijen in de afgelopen periode ook naar voren gebracht.  

Het thema, de sterke samenleving, is onder andere een reactie op corona. Meulenberg: ‘Die tijd heeft veel teweeggebracht. We moeten weer meer met elkaar doen, saamhorigheid en cohesie bevorderen en eenzaamheid tegen gaan’. 

In het memo wordt aangegeven dat bij de presentatie van het nieuwe college akkoord uitvoerig ingegaan wordt op de nieuwe thema’s en het bijbehorende beleid.