Nieuwbouw voormalig postkantoor dit najaar van start

Eindelijk is het zover. Na de zomer wordt er gestart met de bouw van het appartementencomplex op de locatie van het oude postkantoor. Het moment waar iedereen vol ongeduld op heeft gewacht. In het complex komen 158 woningen, waarvan 44 in de middeldure sector en 114 in de vrije sector.

De locatie is dringend toe aan een opknapbeurt.

• Eveline Tijmstra wethouder CDA

Het gebouw krijgt diverse woonlagen variërend van 5 tot 6 aan de kant van de Gedempte Where en 7 tot 8 aan de kant van de Where-Oever. In het gebouw komen 65 parkeerplaatsen, 282 fietsparkeerplaatsen en een aantal deelauto’s. Toekomstige bewoners kunnen zelf kiezen voor een appartement met of zonder parkeerplek.

Evert Ruis

Verantwoordelijk wethouder Eveline Tijmstra (CDA) is blij met de ontwikkeling: ‘ Het postkantoor is al meer dan tien jaar buiten gebruik en de locatie is dringend toe aan een opknapbeurt. Het appartementengebouw wordt gebouwd in historiserende stijl die past bij de uitstraling van de binnenstad’. Het nieuwe gebouw markeert het einde van een roerige periode waarin bewoners en politiek botsten over het eerdere omstreden plan van projectontwikkelaar Snippe; de ‘Woontoren’ van 74 meter.  De bij dit project behorende aantallen sociale huur- en doorstroom woningen worden gebouwd in de kop van West, die hun voltooiing naderen.