Nieuwbouwplan met drie woontorens op Kooimanweg ligt ter inzage

Het plan voor grootschalige nieuwbouw aan de Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend ligt ter inzage. Tot en met maandag 26 september kunnen mensen hun mening geven over het ontwerp voor het project 'Kop van Wagenweg'.

De nieuwbouw komt aan de Burgemeester Kooimanweg, tussen de Albert Heijn en Poppodium P3, en bestaat uit drie woontorens van negentien, zeventien en vijftien verdiepingen hoog. "Met dit project zetten we een grote stap in de ontwikkeling van het Wagenweggebied naar de levendige stadswijk die we voor ogen hebben", vertelt wethouder Thijs Kroese. "We voegen ongeveer 150 sociale huurwoningen en 150 middeldure huur- en koopwoningen toe aan onze stad. Woningen die heel hard nodig zijn."

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers

Een groot struikelblok voor het nieuwbouwproject is de verwachte verkeersdrukte in de omgeving, daarom is de gemeente van plan om ook een gedeelte van de Burgemeester Kooimanweg opnieuw in te richten. Het uitgangspunt is dat fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen. Zo komt aan de kant van de nieuwbouw onder meer een vrijliggend fietspad en wordt een breder voetpad aangelegd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Niet gehoord

De raad was dan wel tijdens een vergadering in mei 2021 vol lof over het plan, maar drie insprekers zagen het minder zitten. De omwonenden uit de Saturnusstraat zeiden in de vergadering dat de torens te hoog en te groot zijn, waardoor het inbreuk is op hun privacy en er geen uitzicht meer is. Ook voelde de buurtbewoners zich niet gehoord, omdat ze pas kort voor de vergadering geïnformeerd zouden zijn over het ontwerp.

Vervolgstappen

Het plan voor de kop van de Wagenweg ligt tot 26 september ter inzage. De periode is langer gemaakt, omdat de start van de inzagetermijn in de schoolvakantie ligt.