Nieuwe bolderkar voor Zwerfinator Dirk Groot na inzamelactie

Zwerfafvalraper Dirk Groot kan zijn ogen niet geloven. Nadat RTV Purmerend zondagavond een artikel over zijn gestolen bolderkar plaatste, werd hij overladen met media-aandacht. Niet alleen mediapartner NH Nieuws, maar ook het AD, Parool en NHD schreven artikelen over wat hem zondag is overkomen. "Er is zoveel aandacht voor dit verhaal. Het houdt niet op."

Voor de Zwerfinator is het een dagelijks ritueel. Hij loopt door Purmerend en doet zwerfafvalonderzoek. Zondagmiddag was hij zwerfafval aan het opruimen op de Verzetslaan, toen hij ineens zijn bolderwagen niet meer kon vinden. "Ik had mijn bolderkar op de middenberm van de Verzetslaan gezet en toen ik klaar was met rapen rond de McDrive en KFC was die ineens weg", vertelde de Purmerender aan RTV Purmerend.

Inzamelactie

Toen het artikel in de avond online kwam leverde het voor hem niet alleen media-aandacht op, maar ook werd een inzamelactie opgestart door. "René Rovekamp, een Facebookvriend van mij, is een inzamelactie gestart en dat vind ik supertof. Op zo'n moment blijkt maar weer dat er een hoop fantastische mensen zijn."

Voor een nieuwe bolderkar is ongeveer 150 euro nodig, maar inmiddels is er al bijna 1.300 euro opgehaald. "Wat een geweldig bedrag, dat wordt een gouden koets!"

Aangifte

RTV Purmerend ontving afgelopen maandag een concrete tip over de situatie rondom de diefstal van de bolderwagen. Dirk Groot heeft inmiddels aangifte gedaan. "Ik verwacht er zelf vrij weinig van, ze hebben natuurlijk veel belangrijkere zaken te doen, maar voor de statistieken is het wel belangrijk dat ik aangifte doe."