Nieuwe functie en teamnaam, Pien Selbeck is klaar voor het seizoen

Pien Selbeck staat voor haar tweede jaar als hoofdcoach van de vrouwen van Rugbyclub Waterland. Daarnaast heeft ze onlangs de functie van ‘Head of Rugby’ binnen de club aanvaard. Haar team gaat nu door het leven als de Blue Babes. We blikken met haar vooruit op het seizoen.

De eerste wedstrijd van de ‘Blue Babes’ (een combinatieteam van RC Waterland en RC The Bassets) verliep qua stand naar behoren: 52-10, maar toch ging het niet van harte. “Het was zeker niet makkelijk”, zag Selbeck. “Bij zo’n eerste echte competitiewedstrijd is alles redelijk chaotisch. Sommige speelsters stonden op een andere plek in het veld. Gelukkig konden we door de klasse van de meiden veel punten scoren.”

Het begint af en toe nog wel te kriebelen bij de oud-international. “Het schiet soms door mijn hoofd dat ik ook wil meedoen. Als het echt noodzakelijk is, wil ik mijn schoenen weer aantrekken. Ik zie op dit moment de meiden het liefst rugbyen vanaf de zijlijn.” Selbeck zag dat haar ploeg in de tweede competitiewedstrijd (tegen RUS in Utrecht) ook ruim te sterk was (7-49).

Nieuwe functie

Selbeck bekleedt dit seizoen een nieuwe opgerichte rol binnen RC Waterland: Head of Rugby. “Het houdt eigenlijk in dat ik de club op technisch vlak help waar dat nodig is. Zo hebben we een maandelijkse meeting met alle coaches om de kwaliteit te waarborgen. Zulke avonden zijn ook belangrijk om kennis door te geven aan elkaar.” De Purmerendse heeft onlangs haar opleiding afgerond en mag coaches nu ook zelf opleiden.

Tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe naam

Onder een nieuwe naam (Blue Babes) gaat het team voor een nieuwe stap. De afgelopen jaren presteerde het team goed in de ereklasse, maar daar ligt nu niet meer de nadruk op. “We zijn gefocust op de langetermijnvisie. Speelsters willen we in de breedte ontwikkelen, dus iedereen moet beter worden. Ieder mooi resultaat is meegenomen, maar een top-3 notering is een realistisch doel. Al is dat niet per se de doelstelling vanuit de technische staf.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Wesley Dekker met Menno Leeflang. De trainer van de Flying Petrels blikt terug op het afgelopen honkbalseizoen. Purmerend Sport is tussen 19:00 en 20:00 uur te kijken en beluisteren bij RTV Purmerend.