Nieuwe priklocatie GGD op Purmerends evenemententerrein

Er wordt binnenkort een nieuwe priklocatie van GGD Zaanstreek-Waterland geopend. Dat heeft de gemeente Purmerend bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe locatie komt op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg P, nabij de kruising met de Westerweg.

‘‘Sinds kort mogen mensen boven de 60 jaar en zorgmedewerkers een boosterprik tegen corona halen. De GGD en gemeente willen dat inwoners snel en dichtbij een extra prik kunnen krijgen. Daarvoor is deze locatie uitgekozen, die uiterlijk eind december opengaat.’’ Volgens de planning wordt aankomende week gestart met werkzaamheden op het evenemententerrein. Er komt een tentpaviljoen en ook wordt er ruimte vrijgemaakt voor parkeergelegenheid. Met het oog op uitbreiding van de ‘boostercampagne’, zal de regionale gezondheidsdienst het terrein naar verwachting tot en met november 2022 gebruiken.

Boosterprik 

Het is de laatste tijd een bekender woord en ook tijdens de persconferentie van vrijdagavond 26 november werd de term ‘boosterprik’ gebruikt. Met deze prik wordt een derde vaccinatie tegen corona bedoeld. Hiermee wordt gehoopt dat het coronavirus verder wordt teruggedrongen.

De Purmerendse locatie voor de derde prik zal, in ieder geval in de eerste periode, zeven dagen per week open zijn van 08.00 tot 21.00 uur.

Buurtbewoners die nabij het terrein wonen zijn geïnformeerd over de plannen.