Nieuwe trainer SC Purmerland begint vol vertrouwen

Danny Bakker gaat samen met Jim Walraven komend seizoen de rol van hoofdtrainer bij SC Purmerland vervullen. “We hebben op papier een betere selectie dan vorig jaar en ik verwacht dat we dan ook hoger gaan eindigen (achtste red.) dan vorig seizoen.”

De eigen carrière van Bakker is vroegtijdig gestopt door meerdere blessures aan zijn knieën. “Ik ben daarna bij een vriendenteam terechtgekomen, uiteindelijk werd ik trainer en de laatste twee seizoenen ben ik assistent geworden bij het eerste van Purmerland. Dat kwam door Nikolai Schreuder (oud-trainer red.). Ik wilde hem graag helpen.”

Bij Bakker begon het vervolgens te kriebelen om het trainerswerk serieus op te pakken. “Vorig seizoen onder Rik Beekman en Olaf Bonny had ik vooral het tweede onder mijn hoede. Af en toe heb ik ook geassisteerd bij het eerste voor mijn opleiding.” De nieuwe trainer ging namelijk voor zijn UEFA C-licentie (trainer bij vierdeklasser of lager in het mannenvoetbal).

Opleiding

“Die heb ik onlangs ook gehaald. Dat was leuk en leerzaam, al was het wel meer werk dan ik had verwacht. Het bestuur kwam bij mij terecht als nieuwe trainer, omdat ik mijn papieren net had gehaald.” De trainer is wel van plan om ook voor zijn UEFA B-licentie (trainer bij tweedeklasser of hoger) te gaan, al moet hij minimaal één jaar wachten om een aanvraag te kunnen doen.

Schifting

Purmerland heeft voor komend seizoen een zeer ruime selectie tot zijn beschikking. “Op papier hebben we 38 spelers, maar ik moet direct vertellen dat een aantal jongens niet elke week kunnen spelen. De eerste paar weken van de voorbereiding gaan we als één selectie trainen en uiteindelijk volgt er dan een schifting tussen eerste en tweede. We hebben op papier een betere selectie dan vorig jaar en ik verwacht dat we dan ook hoger gaan eindigen (achtste red.) dan vorig seizoen.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Stefan Loen. Hij is de electrical engineer van de Nuna zonneauto die meedoet aan het WK in Australië.