RTV Purmerend.nl

Onderhoud aan de Melkwegbrug duurt vijf dagen

Van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni is de Melkwegbrug niet te gebruiken voor fietsers en brommers. De gemeente raadt fietsers aan via de Sluisbrug te rijden en voetgangers kunnen de boog blijven gebruiken of omlopen via de Sluisbrug. Een ramp voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de 5-daagse afsluiting wordt onderhoud gepleegd aan cylinders en hydraulische slangen. 

Vanaf begin mei van dit jaar vertoont de brug weer kuren. Tijdelijk herstel bracht weliswaar opluchting voor gebruikers en het scheepverkeer, maar nu moet de brug echt een week dicht om definitief gerepareerd te worden. 

Precies een jaar geleden sloeg het noodlot ook toe. Toen ging het om het vervangen en wachten op onderdelen die niet voorradig waren. Met als gevolg dat de brug drie keer per week handmatig geopend moest worden om schepen door te laten. Nu kunnen schepen alleen maar aan één kant van het NoordHollands kanaal de brug passeren, omdat maar één brugdeel opengaat. 

De gemeente laat weten dat er na het komend onderhoud nog twee keer aan de brug gewerkt moet worden voordat alle problemen zijn opgelost. ‘Maar daar zal het verkeer naar verwachting geen last van hebben en hier hoeft de brug niet voor te worden gestremd’.

LEES OOK: https://rtvpurmerend.nl/nieuws/artikel/defect-aan-melkwegbrug-nog-niet-opgelost

https://rtvpurmerend.nl/nieuws/artikel/melkwegbrug-weer-volledig-open-storingen-verholpen