Onderzoek naar familiegeschiedenis; tips voor een aanpak

Meer willen weten over voorouders, familiegeschiedenis of een opvallende achternaam? Er is nu een goede aanleiding om er eens wat dieper in te duiken. Op 21 februari vertelt Margreet Lenstra van Waterlands Archief over het opzetten van familieonderzoek en het gebruik van papieren en digitale bronnen. De presentatie vindt plaats in restaurant Spijkerman en begint om 20 uur 00.

Papieren en digitale bronnen

Margreet Lenstra legt uit hoe zo’n onderzoek aan te pakken en welke papieren en digitale bronnen gebruikt kunnen worden. Dit tegen de achtergrond van het toenmalige dagelijks leven  van mensen in het werkgebied van het Waterlands archief; regio Waterland. Daarnaast vertelt ze over de geschiedenis van bekende Purmerenders zoals de familie Doets van de Spar, Hellenberg en   zangeres Anna Kappel. Tijd is er ook voor vragen en tips.

Praktische zaken

De organisatie van de avond is in handen van de Vereniging Historisch Purmerend. Leden daarvan hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang inclusief een introducé.  Niet-leden betalen €3,50. Belangstellenden kunnen plaatsen reserveren met een mail naar reservering@vereniginghistorischpurmerend.nl. Geen internet of email bel dan naar 0299-428964.
Foto: E.Ruis