Ontdekkingstocht met gids door heemtuin De Dwarsgouw

Zondagochtend 2 april leidt een IVN-gids een wandeling door de heemtuin. Daar is het voorjaar aan het ontwaken. De natuur van heemtuin De Dwarsgouw in Wheermolen is te beschouwen als de natuur in de regio Waterland. Alle natuurelementen die voorkomen in Waterland zijn aanwezig op het ruim twee hectare grote gebied.

Het gaat bijvoorbeeld om plassen en poelen, moerassige plekken, rietkragen, bosjes en weide. Het voorjaar raakt zicht- en merkbaar en daar zal de gids aandacht aan besteden. Bomen en struiken staan in bloei en planten tonen hun bloemen. Deze zogemoemde eerste voorjaarsbloeiers zijn van belang voor de hommels, de bijen en vlinders. Het is bovendien waarschijnlijk dat ook diverse vogeltjes als lenteboden hun zangkunsten laten horen.

Stevige schoenen

IVN Waterland adviseert stevige schoenen aan te trekken. De wandeling start 10:00 uur bij de Natuurloods, Trimpad 6. De wandelaars zijn voor 12:00 uur weer terug op de startlocatie. Voor nadere informatie en aanmelden (verplicht) kan men een e-mail versturen naar heemtuin.ivn.nl@gmail.com. Leden en donateurs van IVN wandelen gratis mee, anders betaalt men 2,50 euro.

De vrijwilligers van IVN Waterland beheren sinds 1989 heemtuin De Dwarsgouw.