Onverwachte beslissing van Peter Zwart, raadslid van GroenLinks

Geheel onverwacht stapt Peter Zwart op als raadslid voor GroenLinks In Purmerend. Na vijf maanden van afwezigheid was hij net weer gestart met het raadswerk. In een brief aan burgemeester van Selm van vrijdag 22 september laat hij weten dat het herstel van de zware operatie begin dit jaar hem zwaarder valt dan verwacht. Zwart: “In de praktijk ontbreekt het mij aan voldoende energie om aan alle verplichtingen van het raads- en fractiewerk te kunnen voldoen.” 

Fractie overvallen

Voor de fractie van GroenLinks kwam de beslissing van Zwart als een verrassing. Tijdelijk fractievoorzitter Carla Brocken: “Hij had juist per 1 september het fractievoorzitterschap weer op zich genomen. Het is een wijs besluit. Peter vergde meer van zichzelf dan hij fysiek aankon.” 

Voltallige bezetting

Met het vertrek van Peter Zwart is Ruben van Kuik de volgende op de kieslijst van GroenLinks die in aanmerking komt voor het raadslidmaatschap. Geen onbekende in de lokale politiek. Eerder was hij lid van de SP, de partij die hij in die hij in 2020 verliet voor GroenLinks. Hij zal beëdigd worden in de raad van 28 september. Met raadslid Marone van Welbergen, die deze maand terug keert van verlof, Trees Lamers en Piet van Huizen als commissieleden is de fractie dan weer op volle sterkte.

Fotobewerking: E.Ruis