Open Monumentendag in teken van Inclusief Erfgoed

Het Purmerends Museum doet ook dit jaar weer mee met de Open Monumentendagen op 11 en 12 september. Twee dagen lang zijn er verschillende activiteiten in het museum en de toegang is gratis. Het thema van de Open Monumentendag is Inclusief Erfgoed en het museum vertaalt dat in activiteiten met een Purmerends en Beemsters element.

Zo is er de proeverij, waarin smaakmakers uit Purmerend en Beemster  worden gepresenteerd: Beemster kaas en appelsap en Purmerendse chocola en Ursula Cloostercoek. Voor de kinderen is er komend weekend een route uitgestippeld om kikkers te bekijken onder het motto Kikkers voor Kinderen. Die kinderactiviteit is beide dagen van 12.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 12 september speelt tussen 13.00 uur en 15.00 uur het Houtblazers Ensemble van Harmonie Crescendo in het museum. Het ensemble speelt “van Bach tot Brel”, een divers programma uit een breed muziekpalet zonder onderscheid naar genre, tijdvak of culturele herkomst en probeert daarmee aan te sluiten op het thema “Diversiteit en Inclusiviteit” van deze Open Monumentendagen.

Wie de tijdelijke exposities Keramiek uit de Rijkscollectie. Vier decennia BKR - 1949-1987 en Schoolplaten van J. Muusses nog niet heeft gezien, moet snel zijn. Beide tentoonstellingen zijn te zien tot en met 19 september. Het museum is zaterdag 11 september open van 11.00 tot 1`6.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.