Onrust bij tijdelijke woningen na vechtpartij en steekincident: "Ik ben soms erg bang"

Er heeft afgelopen weekend een vechtpartij plaatsgevonden bij de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan in Purmerend. Het is niet het eerste incident rond de noodwoningen, bewoners maken zich zorgen over de situatie. "Ik vind het lastig om te zeggen, maar ik ben soms erg bang voor wat er nu weer gaat gebeuren."

Het is onrustig bij de containerwoningen naast de fastfoodrestaurants van KFC en McDonalds's. In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juli was er al een steekpartij in een van de woningen en afgelopen weekend is er een vechtpartij gebeurd. "Het is niet leuk meer", vertelt een bewoner die anoniem met RTV Purmerend wil praten. "Ik ben soms erg bang voor wat er nu weer gaat gebeuren. De politie staat geregeld voor de deur. Er is elke keer wel wat."

Oekraïense vluchtelingen

Het complex is bedoeld voor eenpersoonshuishoudens en bestaat uit drie woonblokken van drie verdiepingen hoog. Naast spoedzoekers worden de laatste maanden ook Oekraïense vluchtelingen ondergebracht in de woningen aan de Verzetslaan. De politie doet geen uitlatingen over de nationaliteit van de twee mensen die dit weekend zijn opgepakt. "We hebben twee mensen aangehouden, die inmiddels weer vrij zijn. Er wordt bemiddeld om herhaling te voorkomen en meer willen we er niet over kwijt."

Niet bekend

Wethouder Mario Hegger is verantwoordelijk voor de handhaving en ziet in het systeem een aantal overlastmeldingen staan.  "Het is bij de gemeente niet bekend dat er structureel iets aan de hand zou zijn, maar ik hoop dat mensen zich bij de politie of gemeente gaan melden bij dit soort nare situaties. Dan kunnen we ernaar kijken."

Volgens de wethouder gaat het niet om meldingen rondom Oekraïense vluchtelingen.