Opnieuw overval op tankstation Baanstee, Burgernet ingezet

Zondagavond 5 december is een overval gepleegd op een tankstation aan de Edisonweg in Purmerend. Burgernet is ingezet bij de zoektocht naar de verdachte.

Rond kwart voor zeven ’s avonds werd 5 december een overval gepleegd op een tankstation aan de Edisonweg. De verdachte is een ongeveer 19-jarige man. Hij droeg een zwarte jas en lichtgrijze jeans. De politie heeft in de zoektocht naar de verdachte Burgernet ingezet.

Niet de eerste keer

Medewerkers van het tankstation op industrieterrein De Baanstee kregen enkele maanden geleden ook al te maken met een overval. Op woensdagavond 14 juli rond 20.20 uur werd een overval gepleegd op hetzelfde tankstation. Een dag later wist de politie een aanhouding te verrichten. Het ging om een 16-jarige jongen uit Opmeer. Een tweede verdachte van 18 jaar uit Medemblik werd later aangehouden.

De 18-jarige Medemblikse jongen is afgelopen week veroordeeld tot 360 dagen jeugddetentie, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. Eind oktober werd de minderjarige jongen uit Opmeer veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.

Foto: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen