Opnieuw voertuigbrand op Walakker, eigenaar auto opgepakt

Op de Walakker in Purmerend was in de nacht van vrijdag op zaterdag een autobrand. Omdat de brandstoftank was gescheurd, bleef het voertuig lang branden. De politie heeft de eigenaar van de auto aangehouden.

De melding van de autobrand in de Purmerendse wijk Purmer-Noord kwam zaterdag even voor 03:30 uur binnen bij de meldkamer. Vanwege een gescheurde brandstoftank, bleef de auto lang branden. Het voertuig is compleet uitgebrand.

Eigenaar auto

De eigenaar van het voertuig kwam tijdens het blussen aangereden op zijn motor om de schade te bekijken. De politie heeft een blaastest bij hem uitgevoerd en die bleek positief. De man is meegenomen naar het politiebureau. In de loop van zaterdag gaat het onderzoek rond de auto verder. Brandstichting wordt vermoed.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er een autobrand is op de Walakker. In de nacht van 8 op 9 juli zijn ook al vier auto's compleet verwoest door een brand op de straat. Met behulp van niet alleen getuigenverklaringen, maar ook dashcambeelden en slimme deurbellen kon de politie een 41-jarige Purmerender aanhouden.

Foto: Inter Visual Studio