P3 bereidt zich voor op tijdelijke sluiting in 2024/2025

Nu de gemeenteraad donderdagavond 25 januari akkoord is gegaan met extra geld voor de verbouwing van P3 en de inhuizing van de muziekschool staat directeur Rob Bout voor een volgende uitdaging. Hoe gaat hij Purmerenders een alternatief programma bieden tijdens de sluiting in 2024/2025? 

Tekst gaat verder onder de video. Video: bij Raadszaken sprak Piet van Dijk met Esther Dam, directeur van Muziekschool Waterland, over de kwestie.

Blij met de uitkomst

Bovenop de al eerder toegezegde toegezegde 3,1 miljoen ging de raad akkoord met een extra bedrag van 2,2 miljoen. Benodigd voor de aanleg van een klimaat systeem en meerkosten van de verbouwing. Rob Bout is er blij mee. "Het besluit is breed gedragen door de raad. Dat is fantastisch nieuws. Goed voor de cultuur in Purmerend. Onder personeel en vrijwilligers gingen gisteravond op social media de hartjes over en weer."

Tekst gaat verder onder de video. Video: een tijd terug sprak Piet van Dijk met Rob Bout van P3 over de verbouwing.

Alternatief programma

Hoe verder staat al een poos op het netvlies van Bout. “ September 2024 wordt een daverende slotmaand, die in het teken staat van de heropening en van het alternatieve programma dat we bieden tijdens de sluiting. Ik ben al aan het zoeken naar mogelijke locaties en geschikte voorstellingen. Eén ding is zeker. We zetten in op initiatieven gericht op voor en door Purmerenders en talentontwikkeling. Geen grote feesten.”

Tekst gaat verder onder het fragment. Gemeenteraadslid Mark Intres sprak bij Raadszaken over zijn amendement.

Meerderheid raad steunt P3

Een meerderheid van de politieke partijen, waaronder Stadspartij/BPP, D66, CDA, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, AOV en PvdA, ging akkoord met de aanvraag voor het extra geld. Van Loenen (PvdA), van Kuik (GL) en Koot (CDA) spraken van een waardevolle toevoeging aan het culturele aanbod in Purmerend. Op een centrale en strategische locatie gezien de verdere ontwikkeling van het Waterlandkwartier.

Tegenstemmers

Tegen stemden FvD, PVV, PB21, GemeentebelangenPurmerend, en de VVD. De woordvoerder van GBP twijfelde of de 5,3 miljoen investering in totaal wel de beoogde meerwaarde zou opleveren zoals beloofd met de inhuizing van de muziekschool. Andere partijen waaronder de VVD schrokken van de kosten. Tevens waren er zorgen over andere commerciële muziekscholen, die zonder subsidie achtergesteld zouden worden.

Foto’s E.Ruis