Piet en Ans Deul- de Vries 65 jaar getrouwd

Ze leerden elkaar zo'n zeventig jaar geleden kennen tijdens het dansen op een kerstbal en bij het volgende dansfeest sloeg de vonk over. Purmerenders Piet (90) en Ans (86) Deul- de Vries zijn 65 jaar getrouwd. Wethouder Natalie Saaf kwam met een bloemetje op bezoek.

Ook toen het echtpaar trouwde, in 1958, was de woningnood hoog. Daarom hebben Piet en Ans een tijdje ingewoond bij een oudere dame in Tuindorp Oostzaan. Piet was bankwerker in de scheepsbouw en groeide door tot technisch controleur. Via zijn werk kreeg het echtpaar een woning in Purmerend. Ans heeft op een atelier gewerkt en is daarna nog kapster geweest.

Het echtpaar kreeg een zoon en is ondertussen ook opa en oma geworden van een kleindochter. Ze hebben veel gefietst en gewandeld, maar dat wordt gezien de leeftijd wat moeilijker. Wel wordt er nog veel gelezen, gepuzzeld en tv gekeken.

Huiselijke kring

Niet voor het eerst kwam een burgemeester of wethouder langs. Vijf jaar geleden gaf toenmalig burgemeester Don Bijl een bloemetje vanwege het zestigjarig huwelijksfeest. Het briljanten jubileum wordt in huiselijke kring gevierd.

Foto's: Evert Ruis