Politie houdt man aan na doorrijden aanrijding Jasmijnstraat

De politie heeft zondagochtend 29 augustus een 21-jarige Purmerender aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het doorrijden na een aanrijding op de Jasmijnstraat. De man bleek onder invloed van alcohol en THC.

Even na 05.30 uur kreeg de politie zondag 29 augustus diverse meldingen van omwonenden van de Jasmijnstraat in Purmerend. Er zou een aanrijding hebben plaatsgevonden met meerdere geparkeerde voertuigen, waarbij een donkere personenauto ‘met slippende banden’ was doorgereden richting de Violenstraat. Na de meldingen werd een onderzoek ingesteld. Op grond van de schade bij de achtergebleven auto’s, moest worden gezocht naar een donkerblauwe auto met een missende koplamp.

Tijdens de zoektocht werd de weggereden auto aangetroffen op de Wilhelminalaan. Deze auto paste volledig in het beeld; donkerblauw van kleur, schade aan de gehele voorzijde en een missende koplamp.

In de omgeving van het voertuig werd de gebruiker van de auto aangetroffen. De verdachte, een 21-jarige Purmerender, is aangehouden op verdenking van verlaten plaats ongeval. De man bleek onder invloed van alcohol en blijkens een speekseltest was hij onder invloed van THC. Ook is een bloedproef afgenomen.