Politie toont beelden mishandeling fietsenstalling station Purmerend

De politie heeft onlangs beelden vrijgegeven van mogelijke betrokkenen rondom de mishandeling van een 59-jarige Purmerender. De mishandeling vond 13 februari plaats in een fietsenstalling bij station Purmerend.

In de ochtend van zaterdag 13 februari werd een zwaargewonde man aangetroffen bij de fietsenstallingen van treinstation Purmerend aan het Beatrixplein. Het slachtoffer is een 59-jarige Purmerender, die op dat moment niet aanspreekbaar was. Gelijk na de vondst werd een groot onderzoek opgestart naar de omstandigheden. Er bleek te zijn ingebroken. Tot op de dag van vandaag weet het slachtoffer niet wat hem is overkomen. De man heeft waarschijnlijk ruim twaalf uur in hulpeloze toestand op de grond gelegen.

Twee personen zijn te zien op de beelden die de politie vrijgeeft. ‘‘Of zij degene zijn die het slachtoffer zwaar hebben toegetakeld kunnen wij niet met volle zekerheid zeggen’’, meldt de politie in een verklaring op de beelden. ‘‘Maar wij hebben wel genoeg redenen om aan te nemen dat zij in ieder geval verantwoordelijk zijn voor de inbraak.’’

Tekst gaat verder onder video.

Meer informatie

De vrijgegeven beelden zijn gemaakt op vrijdagavond 12 februari. De politie is op zoek naar mensen die meer weten over het duo of de twee personen die bewuste vrijdagavond tussen 18.30 en 19.00 uur is opgevallen. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.