Purmerender aangehouden met mogelijk liquidatieplan John van den Heuvel

Een 39-jarige Purmerender, die plannen zou hebben om een aanslag te plegen op misdaadjournalist John van den Heuvel is aangehouden. Dat melden bronnen aan RTV Purmerend. De man zit vast op verdenking van de handel in drugs en vuurwapens.

In september begon het onderzoek naar de inwoner van Purmerend. De politie kwam hem op het spoor door recent ontsleutelde chats op berichtendienst Sky ECC. De man zou begin 2021 hebben gesproken over mogelijke liquidatieplannen. "Ik werd gebeld dat dinsdag twee mensen zijn aangehouden, die onder meer over mij spraken. Ze hadden mijn adresgegevens en wilden mijn paspoortnummer en Burgerservicenummer weten", vertelde John van den Heuvel vrijdag in een uitzending van Vandaag Inside. Volgens de misdaadverslaggever werden ook Mick van Wely en de inmiddels overleden Peter R. de Vries in de chatberichten genoemd.

Purmerender

Meerdere bronnen bevestigen aan RTV Purmerend dat de opgepakte Purmerender sprak over de liquidatieplannen. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie ontkent de aantijgingen niet. "We zijn een onderzoek gestart en verder gaan we daar niks over zeggen", stelt een woordvoerder.

Naast de Purmerender is ook een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Tijdens de doorzoeking van hun woningen heeft de politie mobiele telefoons, dure horloges, pepperspray, een vuurwapen, onderdelen van een vuurwapen, wat munitie en honderden grammen hasj in beslag genomen. De verdachten zitten vooralsnog voor twee weken vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Foto: screenshot Op1