Politie zoekt getuigen: poging beroving Tramplein

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een beroving op het Tramplein in Purmerend. Het incident vond woensdagmiddag 18 augustus rond 17.55 uur plaats.

Een 15-jarige jongen uit Purmerend liep 18 augustus rond 17.55 uur over de Jaagweg in de richting van het Tramplein. Hier stak hij de N235 over. Toen het slachtoffer de provinciale weg was overgestoken, werd hij vastgepakt door twee jongens. De jongens kwamen uit de richting van De Gouw en wilden zijn ‘oortjes’. Om de eis kracht bij te zetten stompte een van de overvallers in het gezicht van het slachtoffer.

Toen een vrouw tussenbeide kwam, gingen de overvallers weg. Door haar optreden werd niets buitgemaakt. De politie is op zoek naar deze vrouw en wil haar graag spreken.

Verdachten

De verdachten waren tussen de 16 en 22 jaar oud, beiden hadden een slank postuur en een donkere huidskleur. Een verdachte had zwart kroeshaar, wat aan de zijkanten kort was opgeschoren. De tweede verdachte had zwarte dreads en droeg een legergroen bomberjack en een grijze spijkerbroek.

Politie is bereikbaar via 0900-8844. Voor deze zaak is het ook mogelijk om anoniem te bellen, dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.