Politie zoekt slachtoffers cybercriminaliteit

De politie Noord-Holland zoekt slachtoffers van cybercriminaliteit die hun verhaal (anoniem) willen delen. Door het delen van de verhalen wil Noord Holland Samen Veilig (NHSV) en Slachtofferhulp Nederland inwoners van Noord-Holland voor de gevolgen van cybercriminaliteit behoeden.

Slachtoffers kunnen via de website www.hetslachtofferspreekt.nl anoniem hun verhaal doen. De verhalen van slachtoffers dragen bij aan het onderkennen van cybercrimegevaren. NHSV wil op deze manier ervoor zorgen dat burgers weten welke stappen ze kunnen ondernemen om cybercrime tegen te gaan.

Ondanks de aandacht voor cybercriminaliteit was er vorig jaar een grote stijging in het aantal meldingen te zien. Marieke Verhagen, projectleider bij NHSV denkt dat het delen van de verhalen kan bijdragen aan de bewustwording van inwoners, ‘Criminelen gaan steeds geraffineerder te werk. Door verhalen van slachtoffers te delen, willen we samen met deelnemende gemeenten de gevolgen van cybercrime communiceren om meer leed te voorkomen. Niemand kan zich meer permitteren om te denken dat het hem of haar niet overkomt. Dat bewijzen de vele slachtoffers in onze regio’.

Meld je verhaal

Ben je slachtoffer van cybercrime geworden en wil je graag (anoniem) je verhaal delen? Bezoek www.hetslachtofferspreekt.nl voor meer informatie. Je kunt ook je ervaring mailen naar info@nh-sv.nl.