Presentatie VHP over groente- en melkboeren in Purmerend

Woensdag 15 februari vertelt de Purmerendse amateurhistoricus Ber de Lange in ‘t Stamhuis over groente- en melkboeren in Purmerend. Het is een presentatie op verzoek van de Vereniging Historisch Purmerend (VHP). Ber vertelt zijn verhaal met behulp van vele foto’s.

Voor de pauze bespreekt hij - zelf zoon van een groenteboer - de komst en historische ontwikkeling van het aantal groenteboeren in Purmerend. Eerst gingen zij met een kar met groenten getrokken door een hond langs de deuren. Halverwege de vorige eeuw telde Purmerend zo’n vijftien winkels van groenteboeren. Na de pauze vertelt Ber over de melkboeren in Purmerend. Behalve foto’s van de winkels en van groente- en melkboeren toont hij de bijbehorende straatbeelden.

Marktmeesterhuisje

Als afsluiting van de avond vertoont de VHP een ongeveer tien minuten durende (foto)film over de verplaatsing in 2018 van het marktmeesterhuisje naar de huidige plaats vlakbij de Koemarkt.

‘t Stamhuis

De presentatie begint 20.00 uur en is in ’t Stamhuis, Kerkstraat 11 vlakbij theater de Purmaryn. Leden van de VHP hebben gratis toegang en zij mogen iemand meenemen. Niet-leden betalen E 3,50. Nadere informatie over de presentatie en over (lidmaatschap van) de VHP staat op https://www.vereniginghistorischpurmerend.nl/.

Foto: Iris Voorloop