Priklocatie De Beuk: na vandaag dicht

Het doek valt voor de vaccinatielocatie in Sporthal De Beuk. Zondag 15 augustus is de laatste dag waarop regiobewoners gebruik kunnen maken van de locatie in Purmerend. Er is minder capaciteit nodig in de regio Zaanstreek-Waterland, zo concludeert de GGD.

Met de sluiting van de Purmerendse priklocatie per 16 augustus gaat de vaccinatiestrategie een nieuwe fase in. Van grootschalig en veel prikken tegelijkertijd, naar kleinschalig en maatwerk. Op maandag 23 augustus wordt een kleinere basislocatie geopend. Deze locatie is gevestigd in PG1, Pieter Ghijsenlaan 1 Zaandam, en op vrijdagen en zaterdagen gesloten. De vaccinatielocatie in Koog aan de Zaan sluit medio september.

Prikbus

Niet alleen wordt de komende tijd gebruikgemaakt van ‘maatwerk vaccineren’, ook wordt onverminderd doorgegaan met de prikbus. Deze wordt ingezet op plaatsen waar de vaccinatiegraad achterblijft. Naast locaties in Volendam en Zaandam, wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om binnenkort op andere locaties een prikbus in te zetten, zo meldt de GGD in een bericht. In de bus kunnen mensen zonder afspraak geprikt worden. De afgelopen maanden werden op deze manier zo’n 2.546 gevaccineerd.

Duizenden mensen

Vanaf 15 januari 2021 werd er dag in dag uit geprikt in de vaccinatielocatie aan de Van IJsendijkstraat. Zorgmedewerkers binnen verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen waren als eerste aan de beurt. Na een aantal maanden werd ook een locatie in Koog aan de Zaan geopend. Hierdoor konden dagelijks duizenden mensen worden gevaccineerd.

Foto: Inter Visual Studio / Haico Kats