Profvoetballer Million Manhoef blijft verknocht aan Purmerend: “Plek naar mijn hart”


Purmerender Million Manhoef begon zijn carrière in de jeugd van Purmersteijn en kwam via Zeeburgia en AFC bij Vitesse terecht. Hij scoorde al vier keer dit seizoen, waaronder twee tegen Ajax. “Dat was té gek voor woorden”, schetste Manhoef vorige week in het radioprogramma Purmerend Sport.

Na een lastig begin van het seizoen, gaat Vitesse de laatste tijd de goede richting op. “We hadden eerst de overname, waardoor we moeilijk spelers konden halen. Dat leidde tot mindere resultaten en Thomas Letsch vertrok voor Philip Cocu. We zijn de laatste tijd goed bezig.”

Tekst gaat verder onder de video.

Manhoef deed in één wedstrijd niet mee bij de Arnhemmers en ziet deze jaargang als zijn doorbraak. Twee keer scoren tegen Ajax in november blijft een hoogtepunt. “Dat was té gek voor woorden. Ik kom uit Purmerend, dus Ajax is de club waar je voor bent. Mijn familie was bij die wedstrijd, echt gaaf om in zo’n mooi stadion twee keer te scoren.”

Droom

“Vroeger zei ik al dat ik bij Ajax zou spelen”, vervolgt Manhoef. “Ik speelde niet met ze, maar tegen ze. Ajax is een grote club, dus het zou geweldig zijn om daar ooit nog te mogen spelen.” De profvoetballer woont sinds een tijdje in Arnhem, maar is nog regelmatig in Purmerend. “Mijn hele familie woont daar. Als ik een dagje vrij ben, rijd ik met de auto hierheen. Daar is mijn huis en thuis, ik zal hier altijd blijven wonen. Het is de stad waar ik ben opgegroeid, een plek naar mijn hartje.”

Vanavond is voetbaltrainer Mohad Zaoudi te gast. De Purmerender traint vanaf volgend seizoen HBOK.