Programma: dodenherdenking in Middenbeemster

Het 4 mei comité Beemster nodigt bewoners uit om deel te nemen aan de 4 Mei herdenking in Middenbeemster. Nieuw is dat dit jaar gestart wordt met de activiteit op ’t Landje. Na de kranslegging worden alle belangstellenden uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst in de Keyserkerk.

Leerlingen van de Lourdesschool uit Westbeemster zullen dit jaar onderdeel uitmaken van het programma. Zowel op ’t Landje als in de Keyserkerk. Voorafgaand aan de herdenking zal een parkeerverbod worden ingesteld op de parkeerplaatsen Rijperweg zuidzijde ter hoogte van het monument op ‘t Landje. Bewoners die zelf ook een boeket/bloemen willen neerleggen krijgen daartoe de gelegenheid na de officiële kranslegging. Het kruispunt zal rond 19.45 en 20.15 uur korte tijd worden stilgelegd om een veilige oversteek te kunnen garanderen voor de stoet. De Rijperweg zelf zal tussen de Middenweg en de Raadhuisstraat gedurende de plechtigheid afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars zullen hierbij ondersteunend aanwezig zijn.

Keyserkerk

Tussen 20:30 en 21:00 uur is er een herdenkingsprogramma in de Keyserkerk. Het programma in de Beemsterse kerk heeft een meer 'officieel karakter' met toespraken, muziek en zang. Bijzonder onderdeel van dit half uur zal de overhandiging van het verzetsherdenkingskruis van Elias Doets aan 4 mei comité Beemster. Ceremoniemeester bij het programma is Mart Hellingman.

Bekijk hieronder het programma op hoofdlijnen.

Het programma

19.45 uur: belangstellenden komen bij elkaar rond het Monument op ’t Landje Rijperweg.

19.45 uur: ‘organiserend comité’ vertrekt in optocht vanaf de Keyserkerk naar ’t Landje.

19.57 uur: start herdenking. Met o.a. blazen taptoe; twee minuten stilte; zingen Wilhelmus en kranslegging.

20.15 uur: afsluiting programma op ’t Landje. In optocht met belangstellenden naar de Keyserkerk.

20.30 uur: start herdenkingsprogramma in de Keyserkerk (zie onder)

21.30 uur: einde van het programma