Purmer maakt zich op voor feestweek: "Het gaat écht een groot feest worden"

De Purmer bestaat 400 jaar en maakt zich op voor een ware feestweek. Voorzitter Danny Schouten van de stichting Purmer 400 vertelt over de festiviteiten in de podcast van Wesley Dekker.

Wie op verschillende plekken de Purmer binnenkomt ziet het gelijk op borden staan; de polder bestaat dit jaar 400 jaar. In februari was er al de lichtjesoptocht, maar de komende tijd gaan de vieringen richting een climax. Tussen 7 en 17 juli is er de feestweek Purmer 400 jaar. "Het waren in het begin een paar losse ideeën waar we vrijblijvend over praatten, maar dat is nu anders", aldus Schouten. "We hebben steeds meer vrijwilligers die overal helpen om het feest tot een succes te maken. De spanning wordt groter, nu de feestweek dichterbij komt."

'Een feest voor de hele Purmer'

En die feestweek, dat gaat écht een groot feest worden - benadrukt Schouten. "Er worden tientallen evenementen gehouden en er is eigenlijk voor elk wat wils. Zo is er een opschoondag, boerenavond, playbackshow en banenmarkt. We vinden het als organisatie belangrijk dat iedereen zich kan vinden in de evenementen. Het is een feest voor de hele Purmer."

Podcast

Voorzitter Danny Schouten is te gast in de podcast van Wesley Dekker. Beluister deze aflevering via je favoriete podcastapp of op de radio. Wesley’s Podcast, elke maandag vanaf 21.00 uur bij RTV Purmerend. Radiofrequentie 104.9 FM, televisiekanaal Ziggo 34 en KPN 1390.