Blijft de asielopvangtent staan? Purmerend treft maatregelen vanwege harde wind

De gemeente Purmerend is in opperste paraatheid vanwege de weersvoorspelling van woensdagavond en donderdagochtend. Volgens de weersverwachting is er kans op windstoten van zo'n 75 tot 100 kilometer per uur, maar de opvangtent voor asielzoekers kan dat helemaal niet aan. "We hebben voorzorgsmaatregelen getroffen en blijven in overleg met de veiligheidsregio."

Buien met onweer, hagel en windstoten van zo'n 75 tot 100 kilometer per uur. Het KNMI verwacht een onstuimige woensdagavond en ook donderdagochtend worden zware windstoten verwacht in het westen van Nederland. De asielzoekerstent kan snelheden tot 74 kilometer per uur aan, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het veel harder waaien.

Gemeente Purmerend heeft maatregelen getroffen, maar of de tent gespaard blijft is nog maar de vraag. "Losliggend materiaal rond de tent is verwijderd of extra vastgezet, doeken van de omheining zijn weggehaald en deuren worden zoveel mogelijk dichtgelaten", vertelt een woordvoerder van de gemeente aan RTV Purmerend. "Maar de bouwer staat voor de zekerheid ook stand-by om mee te denken."

Bewoners ergens anders opvangen

Want als het nodig is moet er snel gehandeld worden, stelt de woordvoerder. "Mocht het een probleem worden, dan treedt het veiligheids- en evacuatieplan in werking. Bewoners kunnen dan ergens anders in de regio worden opgevangen en ondertussen kunnen wij de tent repareren."