Purmerender (50) wordt vervolgd vanwege dood vader

Een 50-jarige Purmerender moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden vanwege de dood van zijn vader. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou R. H. zijn vader om het leven hebben gebracht door hem meerdere keren met een mes in zijn rug en buik te steken.

Dat vertelt een woordvoerder van het OM aan RTV Purmerend. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 13 maart. "En ondertussen komt de reclassering nog met een rapport over de man."

Politiewagens, ambulances en zelfs een traumahelikopter. Het Kievithof in de Purmerendse Overwhere is 4 mei 2022 het toneel van een drama. Op straat wordt een man gereanimeerd. Hij heeft verschillende steekwonden en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijken artsen niks meer te kunnen doen voor de man. Hij overlijdt.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Op dat moment is dan ook een andere man in het ziekenhuis. "Het is de zoon van het slachtoffer en we hebben hem aangehouden", vertelde een politiewoordvoerder aan RTV Purmerend. Wat de man bezielde is nooit duidelijk geworden. Volgens deskundigen was de man op het moment van de steekpartij verminderd toerekeningsvatbaar, maar het is nog maar de vraag wat de rechter daarvan vindt.

Foto: Inter Visual Studio