Purmerender aangehouden na poging beroving taxichauffeur

Een 30-jarige Purmerender is in de nacht van zondag 28 op maandag 29 november aangehouden voor een poging beroving op een Amsterdamse taxichauffeur. De verdachte probeerde in Zaandam onder bedreiging van een mes, geld te krijgen. Het slachtoffer raakte licht gewond, maar wist te ontkomen.

Maandag 29 november was ongeveer één kwartier oud, toen de man in de Zaanse wijk ’t Kalf instapte bij de taxichauffeur. Na wat onduidelijkheid over de locatie waar de man naartoe gebracht wilde worden, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde de taxichauffeur. Geschrokken parkeerde die zijn auto op de Dr. H.G. Scholtenstraat en verzocht de verdachte om weg te gaan. De verdachte deed dit niet en bleef dreigen. Hij wilde geld en maakte stekende bewegingen. Het slachtoffer raakte licht gewond, maar wist de auto te ontvluchten en rende weg.

Oplettende scooterrijder

Op zijn vlucht van de auto weg, kwam de chauffeur een scooterrijdster tegen. Dankzij deze behulpzame vrouw wist de Amsterdamse chauffeur te ontkomen en werd de politie gealarmeerd.

De politie startte direct een onderzoek en na een zoekactie met hulp van de hondengeleider, werd de verdachte aangetroffen in bosschages.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Voor het slachtoffer en de behulpzame vrouw is slachtofferhulp ingeschakeld.