Purmerender Johan Haringsma schrijft boek met kleindochter Jaylin ‘De avonturen van Jan’

Op 28 mei is het boek ‘De avonturen van Jan’ verschenen. Het boek is een bijzondere samenwerking tussen Johan Haringsma en zijn kleindochter Jaylin. De illustraties worden verzorgd door Jaylin, de gedichtjes door Haringsma.

Jaylin tekent al sinds haar tweede en heeft een waar tekentalent. ‘Toen ze mij tekeningen liet zien over 'Jan', viel mij op dat ze allemaal een grappig verhaaltje vertelden. Over wat ze zelf beleefde of over haar fantasieën. Ik ben begonnen om één van die tekeningen digitaal in te kleuren en er een gedichtje bij te schrijven. Dat viel bij vrienden en familie in de smaak, en van het een kwam het ander. Op dit moment hebben we ongeveer 150 episodes gemaakt. Daarvan is een eerste serie van 32 als boekje verschenen. We hebben veel plezier in onze samenwerking en dat stimuleert om nog meer te maken’, aldus Haringsma.

Het boek is een combinatie van Jaylins illustraties en Haringsma’s gedichtjes. De verhaaltjes laten zien wat Jaylin zelf meemaakt of waar zij over fantaseert. Haringsma heeft al eerder boeken gepubliceerd, maar met dit kinderboek heeft hij zijn werkveld verruimd. Of Jaylin later iets met tekenen gaat doen, weet ze nog niet ‘Ik ben pas acht, dus ik heb nog tijd zat.’, aldus Jaylin.

Het boek ‘De avonturen van Jan’ is te bestellen via boekscout.nl of door een e-mail te sturen naar avonturenvanjan@gmail.com


Trefwoorden: