RTV Purmerend.nl

Purmerender oogst lof met filmtruc in Holland's Got Tallent

Illusionist David Nathan maakte vrijdagavond indruk in het televisieprogramma Holland's Got Talent. De Purmerender deed een filmtruc die zorgde voor verbazing bij de jury.

Vooral jurylid Edson da Graça, bekend van Willem Wever en Heel Holland Bakt Kids, was verbluft: "Hoe doe je dit?" De jury, die verder ook bestaat uit Chantal Janzen, Marc-Marie Huijbregts en Dan Karaty, besloot unaniem dat David Nathan door mag naar de volgende ronde.

Hans Klok

De Purmerendse illusionist kwam al op jonge leeftijd in contact met magie. "Ik kreeg een goocheldoos en kon daarmee trucjes die niemand begreep. Dat vond ik toen al heel tof", vertelde David Nathan vorig jaar april in de podcast van Wesley Dekker. Jarenlang oefende de Purmerender met trucjes. Hopende om net zo groot te worden als zijn voorbeeld - de eveneens Purmerendse - Hans Klok. "Doordat ik Hans ontmoette wist ik dat alles mogelijk was. Je kan hier je werk van maken en de hele wereld over reizen. Hij is een mentor voor mij, ik kan hem veel vragen. Hij heeft alles wat ik wil meegemaakt."

Binnenkort is David Nathan te zien in een nieuwe aflevering van Holland's Got Talent.

Beluister hieronder onze podcastaflevering met David Nathan.