Purmerender Stadstoneel kijkt uit naar voorstellingen: "Acteren is een virus"

De vereniging is dan wel al meer dan negentig jaar oud, maar zeker nog springlevend. Ook dit jaar treedt het Purmerender Stadstoneel op met een grote productie. Niet alleen in Wijkcentrum Prinses Marijke aan de Violenstraat, maar ook in De Purmaryn.

In een oud, vervallen theater schuilen wat ooit de spelers van het Purmerender Stadstoneel waren. Zij zijn de laatste overlevenden van... Een natuurramp? Een nucleaire oorlog? Een invasie van buitenaardse wezens? "Ja, daar gaat dit jaar onze voorstelling over", vertelt Marc Bart. Naast acteur ook voorzitter van de grootste amateurtoneelvereniging van Purmerend. "We houden in het midden wat er precies is gebeurd, maar doordat wij de enige op de wereld zijn ontstaat een nieuwe realiteit."

Podcast

Samen met Ria de Vries is Bart te gast in de podcast van Wesley Dekker. De Vries viert dit jaar een jubileum; ze is zestig jaar lid van de toneelvereniging. "Ik speelde eerst jonge meiden, toen de vrouw des huizes en nu meer een grootmoeder. Dat is wel grappig", zegt ze. "Ik kan me niet voorstellen dat ik al zolang bij de vereniging zit, maar ja het is ook gewoon een virus. Als je eenmaal doet aan toneelspelen, kan je niet meer terug."

Voorstelling

Dit weekend speelt het Purmerender Stadstoneel twee voorstellingen in De Purmaryn. Op 18 maart vanaf 20:30 uur en op 19 maart vanaf 14:30 uur. Kaartjes kosten 14 euro en zijn te koop aan de balie van het theater of via depurmaryn.nl.

Ook wordt de voorstelling op 2 en 16 april in de speelzaal van Wijkcentrum Prinses Marijke in de Bloemenbuurt gespeeld. Meer informatie is te vinden op de website van het Purmerender Stadstoneel.

Foto: aangeleverd