Purmerender verdacht van fraude

De politie heeft vandaag in Amsterdam een 20-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van grootschalige fraude. De aanhouding is gedaan na een groot onderzoek van de politie naar fraude met betaalproducten. Tijdens dat onderzoek kreeg de politie het vermoeden dat de Purmerender nog veel meer op zijn kerfstok had.

De recherche gaat er van uit dat hij zich waarschijnlijk ook bezighield met identiteitsfraude, Marktplaatsfraude, sollicitatie-phishingfraude, chantage/afpersing, computervredebreuk en diefstal met geweld. De politie gaat er van uit dat gaandeweg het verloop van het onderzoek nog meer slachtoffers zich melden.

De zaak kwam vorig jaar oktober aan het rollen toen de politie voor een andere zaak in de woning van de verdachte was. Per toeval stuitten politieagenten op allerlei poststukken en bankpassen die niet op de naam van de Purmerender stonden. De politie vond dit verdacht en nam de documenten en bankpassen in beslag. Daarna volgde een lang en intensief onderzoek dat ruim zeven maanden in beslag heeft genomen en dat uiteindelijk leidde naar zijn aanhouding.

De Purmerender is op het politiebureau verhoord en zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of de verdachte in bewaring zal worden gesteld.