Purmerender wint The Voice of Holland

De Purmerendse Dani van Velthoven heeft de finale van The Voice gewonnen.

Met zijn optredens in The Voice oogstte de 21-jarige al meerdere keren lof. Zo ging zijn auditie met het nummer ‘Halellujah’ van de Canadese zanger Leonard Cohen viral. In de finale deed de Purmerender zijn battle met oud-deelneemster Hanin Al Kadamani dunnetjes over. Samen zongen ze opnieuw ‘Hello’, wat niet alleen in het Engels, maar ook in het Arabisch werd vertolkt.

De nummers ‘Read all about it’ van Emeli Sandé en ‘Magical powers’ brachten Dani weer positieve commentaren van de jury. ‘‘Dit is van ongekende schoonheid’’, zei jurylid Jan Smit over zijn versie van ‘Read all about it’. Coach Anouk was geëmotioneerd: ‘‘Voor mij heb je sowieso gewonnen.’’

De finaleprijs

Met 2,1 miljoen kijkers komt de geboren en getogen Purmerender in een illuster rijtje van winnaars: onder andere zangeres Maan, Dennis van Aarssen, Leona Philippo en O'G3NE wonnen eerder. Naast de titel ‘The Voice of Holland 2021’ krijgt de geboren Danieen platendeal, auto en 50.000 euro.

Typisch Weekend

Mitchell en Wouter van radioprogramma Typisch Weekend spraken Dani een paar maanden geleden over zijn deelname aan The Voice.